Légzésfunkciós vizsgálat

A légzésfunkció vizsgálat kiválóan alkalmas a COPD, Asthma Bronchiale felderítésére. A kiszűrt betegeket rendelőnkben dolgozó pulmonológus szakorvoshoz tudjuk irányítani további kivizsgálás céljából.

Laboratóriumi vizsgálat

A laborvizsgálat vénás vérvételből és vizeletvizsgálatból áll. A vérvételből vérkép, májfunkciós, vesefunkciós, elektrolit eltéréseket igazolhatunk. A 40 év feletti férfiak esetén PSA (prosztata specifikus antigén) vizsgálat történik, hogy időben kiszűrhessük a prosztata daganatokat. Lehetőség van széklet vérvizsgálat elvégzésére is.

Csontsűrűség mérés

Ultrahangos elven alapuló készülékkel történik. A csontritkulás, csökkent csontsűrűség szűrésére ez a készülék kiválóan alkalmas. Pácienseink életmód tanácsot, therápiás javaslatot is kapnak.

Bőrgyógyászat

A bőrgyógyászati szakvizsgálat az igen gyakori bőrgyógyászati daganatos betegségek kiszűrésére irányul. Szakorvosaink a probléma további megoldásaiban is segítenek, kórházi háttérrel.

 

Ultrahang vizsgálat

Jól képzett radiológusaink hasi, kismedencei ultrahang vizsgálat során nőgyógyászati, gyomor-bélrendszeri, vese-, húgyúti, prosztatabetegségek kivizsgálásához nyújtanak segítséget.

Dr. Málits Erika

Kardiológia

A kardiológiai szakvizsgálat során szívultrahang és EKG-vizsgálat történik. Ezekkel a vizsgálatokkal kiszűrhetők a még tünetet nem okozó szívbetegségek is. Szakorvosaink a további kórházi kivizsgáláshoz is nyújtanak segítséget.

Dr. Reskó Ágnes

Szemészet

A szemészeti szakvizsgálat során látásvizsgálat, szemfenéki kép vizsgálata, törőközegek vizsgálata, a rejtett szembetegségek kiszűrése történik.

Dr. Nagy Piroska
szem01Urológia

Az urológiai szakvizsgálat során vese-, húgyúti-, vizelettartási problémák vizsgálata történik, prosztataszűréssel egybekötve. A vizsgálatot segíti az ezt megelőző hasi ultrahang.

Dr. Rácz Lajos
urol01

Fogászat

A fogászati szakvizsgálat célja a szájüregi daganatok kiszűrése. Kiszűrt betegeink további szájsebészeti vizsgálatokra való irányítása.


Fül-orr-gégészet

A fül-orr-gégészeti szakvizsgálat a gyakori fül-orr-gégészeti daganatok, nyaki lágyrész elváltozások kiszűrésére irányul. Szakorvosaink a kiszűrt betegek további kezelését, gondozását is fel tudják vállalni.

Belgyógyászat

Részletes fizikális állapotfelmérés és laborvizsgálatok alapján a szív-érrendszeri rizikóállapotot határozzuk meg, majd az életkornak és családi előzményeknek megfelelő daganatszűrések történnek. További javaslatokat teszünk a kiszűrt elváltozások kezelésére.

Dr. Horinka Judit, Dr. Urbán Anita, dr. Gál Katalin